Home | Tadelakt | Leem | Kachel/Finoven | ECO_verf | contact
FINOVEN-KACHEL, ACCUKACHEL

Een Accukachel werkt volgens het principe van warmteaccumulatie d.w.z. de rookgassen circuleren als in een labyrint verticaal en horizontaal door de zware kachelMASSA en verhitten de chamotte kanalen wat zorgt voor maximale warmteopslag.
De Accukachel geeft door deze warmte accumulatie en straling dan z'n warmte lange tijd af aan de omgeving, ook als het vuur al gedoofd is.

FINOVEN Het principe van verticale tegenstroom circulatie (rookgassen gaan in de kachel ook naar beneden ipv naar boven) wordt ook finoven genoemd. De hitte wordt maximaal omgezet in de stenen massa van de kachel!
Deze Finoven ACCUkachel is een zeer uitgekiende innovatie van de Duitse tegelkachel met een fantastisch rendement. Door de grote hitte in de vuurkern heeft u een schone verbranding (wanden stoken schoon op).
1 Stookbeurt is goed voor 10 tot 12 uur verwarming! Dat scheelt per winter een grote hoeveelheid hout! Een ACCUkachel kunnen we maken in meerdere vormen en passend in uw woonkamer.

Afwerking: Uw accukachel werken we af met leem, eerst een bruine basisleem en daarop een leemfinish op kleur. Voor de finish gebruiken we standaard Lesando, een sterke leem, damp-open en meer dan 600 kleuren. Ook American clay is mogelijk. Of witte oven(kalk) stuc met (damp-open) kalkverf, dit geeft een gewolkt effect.

Kwaliteit: De samengestelde finoven kernmodules zijn van duurzame topkwaliteit; goede sluiting, goede trek, schone verbranding en een venster dat schoon blijft bij het stoken .... altijd genieten van een mooi vuur-spel!
De toegepaste chamottesteen is van hoogwaardige en zware kwaliteit met zeer goede accumulerende en warmtegeleidende eigenschappen.

Toepassing: Als hoofd- of bij-verwarming ... altijd een pronkstuk voor ieder huis of werkruimte.


voor meer info en foto's over de warmte accumulerende houtkachel;

accukachel.com

bouwecologisch.nl
Tel. 06 - 11 420 225
info@bouwecologisch.nl .
internet: www.waterdicht-stucwerk.nl
www.accukachel.com
www.evenfrankrijk.com